Noordwijkse visser wint van Wiebes

De Noordwijkse zeevisser PDZ mag toch op Zeebaars te vissen. Minister Wiebes wees dit verzoek in 2015 af omdat er gegevens in het logboek ontbraken. De visser ging in hoger beroep en heeft de zaak gewonnen.

Europa stelde in 2017 een verbod in op zeebaarsvisserij. Vissers die tussen juli 2015 en september 2016 met een kieuwnet visten, mogen wel op de baars blijven vissen.

De zeevisser heeft in 2015 en 2016 zeebaars gevangen. Deze vangsten heeft hij niet in zijn logboek vermeld, omdat het om kleine partijen ging. Hierdoor mocht de visser van Minister Wiebes niet meer op Zeebaars vissen.

Toch had de visser bewijs dat hij zeebaars met kieuwnetten heeft gevangen. E-mails naar de Belgische visafslag en het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij waren samen met andere gegevens genoeg bewijs volgens Raad van State.

Deel dit bericht

Scroll naar boven