Besluit sluiting huisartsenpost Voorhout uitgesteld

Het besluit om de huisartsenpost in Voorhout ’s nachts te sluiten, is uitgesteld. Begin dit jaar ontstond er veel commotie, nadat Stichting Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland en Doktersdienst Duin- en Bollenstreek bekend maakten dat zij ’s nachts willen samenwerken vanuit één locatie, het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Dat zou betekenen dat de mensen uit Noordwijk ’s nachts naar Leiderdorp moeten.

‘Vanwege de uitdagingen rondom corona en de fusie zijn alle werkzaamheden rondom de concentratie van huisartsgeneeskundige spoedzorg in de nacht uitgesteld tot 2021’, schrijven de twee besturen in een brief aan alle gemeenten.

Werken vanuit één locatie is volgens de huisartsen efficiënter. ‘Door vanuit één locatie (naast de SpoedEisende Hulp van het Alrijne Ziekenhuis) met meerdere artsen en triagisten tegelijk te werken is meer afstemming mogelijk waardoor de zorg beter en veiliger wordt.’

Naast de huisartsenpost in Voorhout, zou ook de post in Alphen aan den Rijn ’s nachts sluiten.

De plannen riepen veel weerstand op bij bewoners die zich zorgen maakten over de lange reistijd. Er volgde een petitie om sluiting tegen te houden. De petitie heeft ruim 8.000 handtekeningen opgehaald.

Deel dit bericht

Scroll naar boven