Museum Veldzicht wint landschap challenge

Streekmuseum Veldzicht heeft een bedrag van 10.000 euro met de landschap challenge van Holland Rijnland gewonnen. Het geld gaat onder andere gebruikt worden om een kikkervijver aan te leggen.

‘Het Landschapsfonds daagt initiatiefnemers uit om met een plan te komen voor een echte ‘eye catcher’; een unieke natuurlijke, recreatieve en educatieve toevoeging aan het landschap van Holland Rijnland’, schrijft het Landschapfonds Holland Rijnland. Veldzicht is met het beste plan gekomen en werd daarom beloond met een cheque van 10.000 euro.

Het project van Veldzicht

  • Aanleggen van een kikkervijver en een drinkvijver voor vogels
  • De drie tuinen verbinden door het aanleggen van paden
  • Nieuw groen in de tuinen planten
  • Werkzaamheden rondom het erf

Museum Veldzicht is gevestigd in een boerderij uit 1864. ‘Noordwijk heeft een boeiend agrarisch verleden’, schrijft Streekmuseum Veldzicht op haar website. Dit onderwerp staat dan ook centraal bij het museum. Het museum beschikt bijvoorbeeld over een kruidentuin. Wil je meer weten over Veldzicht? Neem dan een kijkje op de website.

Deel dit bericht

Scroll naar boven