Senioren krijgen een beweegtuin in Noordwijkerhout

Noordwijkerhoutse senioren kunnen binnenkort bewegen in een beweegtuin op de hoek van de Pilarenlaan en de Parnassialaan. De gemeente Noordwijk gaat hier beweegtoestellen plaatsen zoals een fietswiel en een crosstrainer. Op deze manier kunnen de senioren kosteloos buiten bewegen.

In 2018 is een plan opgesteld om het plein op de hoek van Pilarenlaan en de Parnassialaan te renoveren. Dit plan is toen niet uitgevoerd. NZlokaal diende in de raadsvergadering een motie in om de beweegtuin toch aan te leggen. Deze werd door de meerderheid van de raad en het college positief ontvangen.

De renovatie van het plein zou in 2018, 100.000 euro kosten. 35.000 euro voor groenwerkzaamheden en 65.000 euro voor het aanleggen van de beweegtuin. Wethouder Dennis Salman geeft aan dat er opnieuw een inschatting van de kosten zal worden gemaakt. Hij zal ook het gesprek met de omgeving aangaan over duurzame behoeften van de omgeving.

Raadslid Karin Meiland van NZlokaal zou graag willen onderzoeken of er op andere plekken in de gemeente ook een beweegtuin kan worden aangelegd. Dit riep bij enkele partijen toch wat vragen op. Bijvoorbeeld hoe vaak senioren gebruik zullen maken van een beweegtuin. Bruisend Noordwijk vindt dat de motie in het algemeen beter onderbouwd moet worden.

Toch was de meerderheid van de raad positief en werd de motie aangenomen. ‘Wij zien volwassenen graag in de speeltuinen, in plaats van tijdens lange vergaderingen’, zegt raadslid Cynthia Maan van Groenlinks tijdens de raadsvergadering.

Deel dit bericht

Scroll naar boven