KunstKlank verwacht dat voorstelling Zomerreis door kan gaan

Stichting KunstKlank heeft de voorstelling Zomerreis ‘coronaproof’ gemaakt. KunstKlank verwacht dan ook dat de voorstelling na de versoepelingen vanaf 1 juli door kan gaan. De vergunning voor het kleine evenement moet door de gemeente Noordwijk nog worden goedgekeurd, maar die wachten nog op de volgende noodverordening.

In de afgelopen persconferentie gaf minister-president Mark Rutte aan dat kleine evenementen weer mogelijk zijn. KunstKlank heeft daarom de voorstelling Zomerreis verplaatst naar buiten, de anderhalve meter afstand regel ingevoerd en het publiek teruggebracht naar 30. Ook zijn het aantal uitvoerders van 20 teruggebracht naar 4. Het is voor de stichting nu nog wachten op goedkeuring door de gemeente.

De gemeente wacht nog op een nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio waar de nieuwe regels in staan. Maar omdat deze regels opgesteld worden aan de hand van de landelijke regels, gaat de stichting ervan uit dat de vergunning goedgekeurd gaat worden. ‘Het liefst willen we dat de burgemeester of de wethouder zegt: ‘we gaan het regelen’, vertelt Martha Baalbergen. Ze geeft aan gelukkig verder goed begeleid te worden door de gemeente.

De voorstelling is een muzikale wandeling waar de bezoekers de tijd en de ruimte krijgen om kunst, natuur en klank te beleven en elkaar op gepaste afstand te ontmoeten in de natuurlijke omgeving, schrijft KunstKlank op haar Facebookpagina. Als alles goed gaat, gaat de kaartverkoop 1 juli van start. Prijs: € 17,50 of € 12,50 tot en met 25 jaar. Te bestellen via www.kunstklank.nl en bij het VVV Noordwijkerhout.

Deel dit bericht

Scroll naar boven