Tekort sociale huurwoningen wordt komende 10 jaar niet ingehaald

De gemeente Noordwijk wil de komende 10 jaar 713 sociale huurwoningen bouwen, zo staat in de Concept Woonvisie beschreven. Terwijl er behoefte is aan 1.140 sociale huurwoningen, volgens de gemeente. De behoefte aan sociale huurwoningen werd onlangs ook duidelijk bij de inschrijving van 30 nieuwe sociale huurwoningen in Noordwijkerhout. Meer dan 1.000 mensen hebben zich ingeschreven voor één van die 30 woningen.

De woningmarkt in Noordwijk bestaat voor 22 procent uit sociale huurwoningen en zal in 10 jaar slechts met 1 procent stijgen. De gemeente streeft naar 30 procent sociale huurwoningen. Dat betekent dus dat bij nieuwbouwprojecten meer dan 30 procent sociale huurwoningen moet worden gebouwd om het tekort in te halen. Toch is de gemeente van plan om zich bij nieuwbouw aan 30 procent vast te houden. ‘Met de corporaties zoeken we naar aanvullende mogelijkheden boven de 30 procent’, schrijft de gemeente Noordwijk in de concept Woonvisie.

Ondanks de woningnood heeft de gemeente besloten om op Bronsgeest 280 woningen te bouwen in plaats van 660 permanente en 100 tijdelijke woningen. De reden hiervoor is het behoud van het aanzicht. Wel is de gemeente op zoek naar andere locaties om de resterende 380 permanente woningen toch te kunnen bouwen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven