Gemeente gaat strenger handhaven op toeristisch verhuur

De gemeente heeft een plan opgesteld waarin duidelijke regels voor toeristisch verhuur van kamers zijn vernieuwd. In dit plan staat beschreven dat de regels strenger gehandhaafd zullen worden. Het plan is opgesteld, omdat er al een woningtekort in Noordwijk heerst en in toenemende mate woningen worden gebruikt voor toeristische verhuur. Dit werd in de raadsvergadering besproken.

De gemeente heeft voor de verschillende soorten verhuur regels opgesteld. Kosten voor het handhaven van de regels bedragen 250.000 euro per jaar, voor de komende vier jaar. Dit werd dinsdagavond tijdens de raadsvergadering besproken. De regels zijn in de onderstaande tabel te vinden.

\"Regels

De meeste vormen van verhuur zijn algemeen bekend. ‘Shortstay’, is minder bekend. ‘Shortstay is bedoeld voor tijdelijk verblijf van expats en internationals. Dit verblijf is nadrukkelijk niet bedoeld voor het onderbrengen van toeristen’, schijft het college in het plan.

De regels zijn opgesteld en worden strenger gehandhaafd om illegale verhuur tegen te gaan. ‘Woningen zijn bedoeld om in te wonen en moeten behouden worden voor de woningvoorraad.’. Gemeente gaat strenger handhaven op toeristisch verhuur.

Het plan zal nog ten inzage worden gelegd voordat het uitgevoerd kan worden. Hier kan je de stukken inzien en de vergadering terugkijken.

Deel dit bericht

Scroll naar boven