Spoedzoekers verbaasd over weigerende wethouder in TV-programma

Spoedzoekers in Noordwijk zijn verbaasd dat wethouder Dennis Salman weigerde mee te werken aan een uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor. In het programma werd aandacht besteed aan de woningnood. Ervaringsdeskundigen Cindy van Wieringen en Charlotte Meiland doen in de uitzending hun verhaal. In een brief aan de gemeente delen zij hun verbazing en roepen zij het college op tot actie.

Cindy van Wieringen en Charlotte Meiland zetten zich in voor een grote groep spoedzoekers. Deze mensen hebben met spoed een huis nodig, maar komen niet in aanmerking voor een urgentiestatus.

Het tweetal wordt door De Monitor geïnterviewd.

Bekijk hier de uitzending

\’Het is nu een week geleden na de uitzending van De Monitor waaraan wij, samen met andere spoedzoekers uit heel Nederland, hebben meegewerkt\’, schrijven Van Wieringen en Meiland. \’Wij hebben sindsdien via vele wegen wederom steun en bevestigende reacties van diepe frustratie rondom het spoedzoekers probleem ontvangen. Wij staan dus duidelijk niet alleen, ook niet binnen de gemeente. Samen met vele anderen zijn we dan ook verbaasd door het uitblijven van een of andere vorm van reactie van de gemeente.\’

De briefschrijvers vragen zich af waarom de wethouder niet wilde meewerken en ook geen gebruik heeft gemaakt van een schriftelijke reactie.

In de uitzending wordt verteld dat Salman al eerder door het programma werd geïnterviewd, maar dat was hem niet bevallen. Hij weigerde daarom aan deze aflevering deel te nemen en gaf geen reactie.

Het tweetal vindt het daarnaast \’geen juiste en sociale houding\’ van het college van burgemeester en wethouders, die spoedzoekers laten wachten op beleid.

Ze vragen dan ook om snelle actie en een passende oplossing voor de spoedzoekers.

Deel dit bericht

Scroll naar boven