Twintig toezichthouders bij half opengestelde parkeerterreinen

De gemeente Noordwijk heeft opnieuw een versoepeling aangekondigd: Parkeerterreinen voor 50% open met Hemelvaartweekend.  Dit geld van donderdagochtend tot maandagochtend. De gemeente zet in het weekend 20 toezichthouders in. De veiligheidsregio verzocht Noordwijk om parkeerterreinen 100% open te stellen, dit vond de gemeente te snel.

20 mannen en vrouwen worden door de gemeente ingezet om toezicht te houden. ‘Daar waar nodig kunnen de toezichthouders maatregelen nemen om ongewenste situaties tegen te gaan’, schrijft de gemeente op haar website. Dit gebeurt wanneer het te druk is en de mensen geen anderhalve meter afstand nemen. Gemeente Noordwijk: ‘Het voorkomen van coronabesmettingen blijft topprioriteit’.

Strandbezoekers mogen gebruik maken van de strandbedden. Beddenverhuurders hebben de bedden op anderhalve meter afstand gezet. Losstaande toiletten zijn ook beschikbaar. Het is ook mogelijk om eten en drinken te halen bij de afhaalpunten van de strandpaviljoens, mits mensen niet blijven hangen.

De gemeente geeft complimenten aan de strandpaviljoenhouders: ‘De gemeente vindt het fijn dat de strandondernemers binnen de verruiming op een verantwoorde manier invulling geven aan de voor Noordwijk zo kenmerkende hospitality. Daaraan hebben de gemeente en strandondernemers hard gewerkt.’.

Deel dit bericht

Scroll naar boven