Bouw van 112 woningen op het BAVO-terrein van start

Bouwbedrijf Trebbe is gestart met het bouwen van 112 woningen op het BAVO-terrein. Dit is de eerste fase van het project Landgoed in den Houte. Er staan nog 4 woningen uit deze fase te koop. In totaal worden er 664 woningen gebouwd.

‘112 woningen maken 112 gezinnen blij, zij stromen door en daarmee maken we meer mensen blij. Hier zit een tevreden wethouder’, schrijft wethouder Sjaak van den Berg. De laatste woning zou in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd moeten worden. Er staan nog 4 woningen van ongeveer 500.000 euro te koop. Het is nog niet bekend wanneer de woningen van volgende fase in de verkoop gaan.

Merlien Welzijn, directeur woningstichting Padua, vindt het geweldig dat er ook ruimte is voor sociale huur op deze plek. De gemeente schrijft op haar website dat 30 procent sociale woningen moeten worden. Dit komt volgens Padua neer op 150 sociale huurwoningen. Het is nog niet bekend wanneer mensen zich in kunnen schrijven. Naast de social huurwoningen worden er ook sociale koopwoningen gebouwd. Hein Trebbe jr, directeur bij Trebbe: ‘Ik ben er trots op dat we vanuit een prettige samenwerking met de gemeente, woningstichting Padua en de ontwikkelcombinatie gestart zijn met de invulling van deze fantastische locatie. Juist nu!’

Landgoed ten Houte ligt op het BAVO-terrein, wat een eeuw lang als psychiatrische ziekenhuisterrein werd gebruikt. Inmiddels ligt het terrein er verwaarloosd bij en is het toe aan een opknapbeurt. Het klooster wordt herontwikkeld en de Engelse tuin zal in het najaar in ere worden hersteld.

Deel dit bericht

Scroll naar boven