Noordwijk krijgt wederom 3 blauwe vlaggen

Noordwijk krijgt wederom 3 blauwe vlaggen. De vlaggen wapperen bij het Badstrand, Duindamseslag en Langevelderslag. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan veilige en schone stranden.

In Noordwijk wappert al meer dan 31 jaar een blauwe vlag. Dit betekent dat de stranden in Noordwijk al 31 jaar schoon en veilig zijn. In buurgemeente Katwijk hangt geen blauwe vlag. Er zijn verschillende criteria waaraan een strand moet voldoen om in aanmerking te komen voor een blauwe vlag. Volgens stichting KMVK die de blauwe vlaggen toekent is de waterkwaliteit in Katwijk is goed genoeg.

  • Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit
  • Het strand wordt schoongehouden
  • Op het strand bevinden zich voldoende toiletten en afvalbakken
  • Reddingsmaterialen en een EHBO-post zijn op het strand aanwezig
  • Ter bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen worden voorlichtingsactiviteiten georganiseerd

De Noordwijkse stranden voldoen dus aan alle criteria.

Deel dit bericht

Scroll naar boven