Kinderen mogen het veld weer op

Kinderen mogen het veld weer op. Ze vinden het leuk om weer te mogen voetballen en lol te kunnen maken met elkaar. ‘Voor de onderbouw is weinig veranderd, voor de bovenbouw is de anderhalve meter regel’, vertelt Marc Groot van VVSB. Hij hoopt dat er snel weer partijspellen gespeeld kunnen worden. ‘Dat wil je wel als 16-, 17-jarige, lekker duels spelen’.

VVSB heeft verschillende maatregelen genomen om weer te kunnen trainen. Bij de ingang van het park staat een persoon, om te zorgen dat alles soepel verloopt. Wanneer de spelers richting het veld lopen worden de handen gedesinfecteerd door een vrijwilliger. Daarna mogen de spelers het veld. Op het veld moeten kinderen tot 12 jaar oud afstand houden van de training en tot 18 afstand houden van elkaar. Toch zijn ze weer blij dat ze weer kunnen voetballen.

Gesprek met de voorzitter
De club heeft net als vele anderen last van de gevolgen van het coronavirus, vertelt Voorzitter Arjan Broekhoef. ‘We hebben nu geen kantine inkomsten’. Ze hebben daarom een actie bedacht: je kan een familiemand met lekkers uit de kantine aanschaffen voor 15 of 20 euro. ‘Gelukkig tonen de leden begrip, dan merk je weer dat we een vereniging zijn’, zegt de voorzitter. De sponsoren laten ook niet van zich afweten en blijven de club steunen ondanks dat de sponsoren het naar alle waarschijnlijkheid ook moeilijk hebben.

Arjan geeft ook aan dat hij de reuring op de club mist. ‘Normaal lopen er 100 tot 1.000 mensen op de club en nu bijna niemand.’ Hij is blij dat kinderen weer mogen trainen en hoopt dat de senioren binnenkort ook weer het veld op mogen. Er wordt dan mogelijk in de zomer doorgetraind, maar op dit moment leeft de club van persconferentie tot persconferentie. ‘Wanneer de maatregelen het toe laten zie ik geen reden waarom we de zomer niet door kunnen trainen’, spreek de voorzitter uit. De leden hebben immers al een deel van het seizoen gemist.

Broekhof: ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’. De werkzaamheden op het sportpark konden eerder van start gaan. Veld vijf en zes zijn eerder verplaatst en worden eerder ingezaaid. ‘Waarschijnlijk kunnen we gelijk weer gebruik maken de velden, wanneer het volgend seizoen begint’, vertelt Arjan. De werkzaamheden moeten voor het seizoen 2021-2022 klaar zijn. Volgens de voorzitter gaat deze deadline gehaald worden.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven