Koen Marijt maakt podcast over Noordwijk in de oorlog

Koen Marijt maakt de podcast Koen van Toen. Hij vertelt onder andere over de Tweede Wereldoorlog in Noordwijk. Af en toe maakt hij een uitstapje naar Noordwijkerhout en De Zilk. Hij vertelt over verschillende gebeurtenissen, zoals de Jodenvervolging en Noordwijkse Engelandvaarders.

Veel van Koen zijn activiteiten gaan niet door vanwege het coronavirsus. Hij wilde daarom zijn ‘ei kwijt’ en de geschiedenis naar de Noordwijkers brengen. Hij is daarom een podcast begonnen. Zo kan iedereen in zijn eigen huiskamer luisteren naar verhalen uit de Noordwijkse geschiedenis.

Koen is gefascineerd door de Noordwijkse geschiedenis, dit komt mede doordat hij opgegroeid is in het dorp. Inmiddels is hij verhuisd naar Leiden. ‘Ik word door mijn vader ook wel de dorpsverrader genoemd’, vertelt hij. Toch blijft Koen geïnteresseerd in de geschiedenis van Noordwijk.

Deel dit bericht

Scroll naar boven