De tijdrit van de BinkBank Tour wordt niet in Noordwijk gereden. Het college kreeg geen steun van de raad om de tijdrit te organiseren. De meerderheid van de raad vindt dat het bedrag van 135.000 euro beter ergens anders voor gebruikt kan worden, bijvoorbeeld om de economie te stimuleren na de coronacrisis.

Het college accepteerde het voorstel van de Binkbank Tour organisatie om de tour te organiseren onder één belangrijke voorwaarde. ‘De voorwaarde dat de (financiële) risico’s van het coronavirus voor rekening van de organisatie van de BB Tour komen’, schreef het college in een memo aan de gemeenteraad. 

Het college was wel positief over het evenement. 150 wielrenners nemen deel aan het evenement, waaronder wielrenners die internationaal bekend zijn. Het evenement trekt wereldwijd 50 tot 60 miljoen kijkers via tv-zenders. ‘Dit evenement biedt hierom de uitgelezen kans Kuuroord Noordwijk te promoten’, liet het college weten.

Het evenement heeft ook een positieve invloed op het lokale bedrijfsleven. Het college verwacht dat er 6.000 bezoekers op het evenement afkomen. Binkbank Tour organisatie staat garant voor het afnemen van 500 kamers bij Noordwijkse hotels. ‘Beiden vertegenwoordigen een waarde van ongeveer 150.000 euro’, aldus het college. Het evenement kan mogelijk toeristen trekken en geeft horecaondernemers iets om naar uit te kijken.

PvdA, Lijst Salman Noordwijk, GroenLinks, CDA en VVD waren geen voorstanders van het voorstel. Zij vinden dat het geld beter ergens anders voor gebruikt kan worden. Enkele partijen vinden ook dat er een verkeerd signaal wordt aan de inwoners wordt afgegeven bij het faciliteren van dit evenement. Dit betekent dat er onvoldoende steun is voor het voorstel van het college. De BinkBank Tour wordt niet in Noordwijk gereden.

De partijen NZlokaal, DOEN!, Puur en D66 waren wel positief tegenover het voorstel. Bruisend Noordwijk was gematigd positief.