Goed nieuws voor ouders met kinderen: de kinderboerderij in Noordwijkerhout blijft open.  De binnenruimtes en het koffiehuis zijn wel gesloten. Dierenhoeve bepaalt zelf of de boerderij open blijft. Voorzitter Astrid Warmerdam hoopt dat de bezoekers zich netjes aan de regels houden, zodat Dierenhoeve niet genoodzaakt is om te sluiten.

De boerderij is groot genoeg om 1,5 meter afstand te bewaren. ‘We gaan ervan uit dat de bezoekers zich netjes aan de regels houden’, vertelt Astrid Warmerdam. Medewerkers houden toezicht en spreken bezoekers aan wanneer ze zich niet aan de regels houden, laat de voorzitter in reactie weten.

De cliënten die normaal gesproken werken op de boerderij, moeten thuisblijven. Dit betekent dat de huidige medewerkers meer ingezet zullen worden, wat extra kosten met zich meebrengt.

De schapenscheerdag op 17 mei is geannuleerd. Als goedmaker hoopt de Dierenhoeve tijdens de nationale imkerdagen op 11 en 12 juli, wel een evenement te kunnen organiseren. Tevens hoopt het bestuur dan te kunnen starten met fondswerving voor de nieuwe boerderij. De boerderij zal in de komende jaren verhuizen naar een nieuwe locatie rondom het Pesthuis en de Engelse Tuin.