Noordwijker straks sneller van A naar B

Buslijn 361 tussen Noordwijk en Schiphol wordt vernieuwd. De bus stopt minder en gaat voorrang krijgen op kruispunten. De buslijn wordt onderdeel van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in de provincie Zuid-Holland.

Inwoners komen door deze vernieuwingen makkelijker en sneller op station Sassenheim. ‘Bij Hoogwaardig Openbaar Vervoer kijken we naar manieren waarop de bus prioriteit krijgt’, vertelt wethouder Roberto ter Hark.

  • De bus zal voorrang krijgen op het kruispunt van de Gooweg en de Van de Mortelstraat. Stoplichten verlenen de bus voorrang, dankzij een intelligent systeem. Dit systeem wordt al gehanteerd aan de kant waar de bus Noordwijk inrijdt. Volgend jaar wordt het stoplicht aan de andere kant ook aangepast.
  • De bus stopt minder, waardoor er minder kans is op vertraging. Mede hierdoor wordt het netwerk betrouwbaarder, volgens de wethouder.
  • Oversteekpaden zullen zo veel mogelijk bij kruispunten en rotondes worden geplaatst, zodat de bus minder afgeremd wordt.

Ter Hark: ‘De lijn zal zo goed mogelijk aansluiten op andere verbindingen’. Ook worden er overdekte fietsenstallingen geplaatst bij de bushaltes, waar meer fietsen gestald kunnen worden. Bij de bushaltes op de van Panhuysstraat en van de Mortelstraat komen 48 plekken en op de Berckelweg komen 32 plekken om fietsen te stallen. Daarnaast krijgen de haltes een ruimer perron en dynamische reisinformatie met actuele vertrektijden.

De werkzaamheden vinden plaats op de Van de Mortelstraat en Van Berckelweg, tussen 14 april en 8 mei. De werkzaamheden op de en Van Panhuysstraat vinden plaats in september, maar worden mogelijk eerder uitgevoerd, wanneer de coronamaatregelen langer van kracht blijven. De vernieuwing van de buslijn werd aangekondigd in een nieuwsbericht en in een video gemaakt door de gemeente.

Deel dit bericht

Scroll naar boven