Vrije Ondernemers Noordwijk roept het ondernemersfonds op om uit te keren

Vrije Ondernemers Noordwijk heeft het lokale ondernemersfonds opgeroepen om de resterende financiën uit te keren aan ondernemers. Volgens Nico Stokman secretaris van Ondernemersfonds Noordwijk heeft het ondernemersfonds hier de bevoegdheid niet voor.

‘Ondernemers hebben juist op dit moment financiële steun nodig’ schrijft Vrije Ondernemers Noordwijk. Veel ondernemers komen volgens Vrije Ondernemers Noordwijk in de problemen. De organisatie doet daarom een verzoek tot uitkering van het fonds.

Het Ondernemersfonds Noordwijk heeft direct gereageerd op het verzoek. De organisatie legt uit dat het geld alleen uitgekeerd kan worden wanneer een belangenvereniging een aanvraag doet. ‘Belangenverenigingen zoals de vereniging bedrijventerreinen, kunnen aanvragen indienen om een gezamenlijk project te financieren’ zegt de secretaris. Het ondernemersfonds toetst enkel de aanvragen. Het fonds is dus niet gemachtigd om op eigen initiatief geld uit te keren. ‘De aanvragen moeten aan de doelstelling van het fonds voldoen, alleen dan kunnen wij een verzoek goedkeuren’ aldus secretaris Stokman.

Het doel van het fonds is ‘om ondernemers te ondersteunen in het realiseren van collectieve doelen en door samenwerking de vitaliteit van de Noordwijkse economie te versterken’ zoals beschreven staat op de website.

Vrije Ondernemers Noordwijk gaat eerdaags in gesprek met wethouder Robert ter Hark van economische zaken, om tot een oplossing te komen. Nico Stokman geeft aan dat ook de wethouder de bevoegdheid niet heeft om het geld uit te keren.

Deel dit bericht

Scroll naar boven